7 tips när du väljer HR-system 2024


Att välja det perfekta HR-systemet för din organisation kan vara en klurig uppgift, men med hjälp av denna guide kan du förenkla processen och fatta ett välgrundat beslut. Prioritera användarupplevelsen för era medarbetare, se till att data skyddas på ett säkert sätt och se över vilka funktioner som kommer effektivisera ert arbete. Med detta i åtanke säkerställer du att ditt nya HR-system ökar produktiviteten, effektiviserar verksamheten och skyddar känslig medarbetardata.

Läs vidare för att upptäcka de viktigaste punkterna när du väljer ett HR-system som ska passa din organisations unika behov och håller dina anställda engagerade och informerade.

 1. Användarvänligt för optimal medarbetarupplevelse
  Se till att ditt HR-system är användarvänligt, intuitivt och lätt att navigera i. Ingen medarbetare vill känna att de behöver en examen i raketvetenskap för att använda ett nytt system på jobbet!
 2. Lättillgängligt och smidigt
  Dina anställda bör kunna komma åt HR-data var som helst, när som helst och på vilken enhet som helst. På så sätt kan de hålla sig uppdaterade och få saker gjorda oavsett var de befinner sig.
 3. Skydd av medarbetardata
  Skydda dina anställdas data genom att välja ett GDPR-säkert HR-system med gedigen säkerhet. Datakryptering och behörighetsnivåer i systemet är av stor vikt när du införskaffar ett nytt HR-system till organisationen.
 4. Funktioner som automatiserar
  2024 behöver du se till att ni har ett HR-system som effektiviserar ert arbete. Se till att välja ett HR-system som låter er automatisera processer och förenkla arbetet för HR, chefer och medarbetare.
 5. Integrationer till andra verktyg ni använder
  Se till att HR-systemet enkelt kan integreras med dina befintliga verktyg och system. På så sätt får du till smidigare processer och slipper kopiera och klistra in information mellan olika alla plattformar.
 1. Anpassningsbart efter era behov
  Välj ett HR-system som kan anpassas efter ditt företags unika behov. På det sättet kan du enkelt anpassa systemet enligt era processer, mallar och accesser för att göra livet enklare för alla.
 2. Lättillgänglig (och fantastisk) support
  Slutligen, se till att leverantören av ditt HR-system hjälper dig att komma igång och finns tillgänglig för dig när du behöver hjälp. Att sätta upp en bra grund är A och O för att få ut det mesta av ditt nya HR-system.


Vill du veta mer om hur du hittar rätt HR-system för just er, boka en demo så hjälper vi dig att komma vidare i processen.

Used by companies and employees in more than 65 countries