Vanliga frågor

Får svar på de vanligaste frågorna om Alexis plattform. Här hittar du både generell information men också detaljer kring betalning och implementation.

Generellt

Vem kan använda Alexis?

Alexis är skapat för att stötta företag som vill förenkla hantering av HR - oavsett om du har 20 eller 600 anställda.

Kan Alexis användas i flera länder?

Ja absolut! Vi kan hjälpa ditt team att skala och förenkla HR oavsett var era medarbetare befinner sig, lokalt eller globalt. Du kan ändra språk, skapa skräddarsydda onboarding- & arbetsflöden samt ställa in lokala valutor och semesterpolices.

Finns Alexis tillgängligt på flera språk?

För närvarande finns Alexis tillgängligt på svenska och engelska. Varje användare kan välja önskat språk själv.

Kan jag integrera Alexis med andra system?

Alexis har en rad nyckelfärdiga integrationer främst inom rekryteringssystem (ATS) och lönesystem. Du kan se hela listan över alla samarbetspartners här. Vi har också ett personal data API så att du kan ansluta alla andra system du använder.

Avtal

Hur lång är kontraktsperioden?

Vi vill bygga långsiktiga relationer och erbjuda årliga kontrakt. Om du inte säger upp din prenumeration tre månader före utgången av den ursprungliga avtalsperioden förnyas din prenumeration automatiskt med ytterligare 12 månader.

Kan jag växla mellan paketen?

Absolut, du kan byta när som helst!

Implementation & Onboarding

Hur kommer jag igång med Alexis?

Vi hjälper dig med en smidig implementation - men exakt hur mycket tid det tar beror på företagets storlek och vilka integrationer som ska på plats. Genomsnittlig implementationstid ligger mellan 2 och 8 veckor.

Finns det en extra kostnad för installationen?

Det kommer att debiteras en engångsavgift för implementeringen, vilket i sin tur beror på ditt företags storlek.

Hur ser implementeringsprocessen ut?

Vi vill göra saker och ting så enkelt och snabbt som möjligt. Därför kommer du att ha en personlig kontaktperson som guidar dig steg för steg genom implementeringsprocessen.

Vi hjälper dig att samla in och importera befintlig personalinformation samt frånvaro- och löneinformation till Alexis. Vi ser sedan till att definiera dina arbetsflöden, policyer och inställningar så att alla viktiga arbetsflöden automatiseras. Det är då dags att utforska Alexis på en mer detaljerad nivå och börja arbeta med rapporter och statistik.

Datasäkerhet

Var hittar jag svar på frågor om datasäkerhet?

Information om datasäkerhet och GDPR finns på en egen sida som du hittar till här.

Vill du veta mer om oss?

Boka in en gratis demo eller kontakta oss med dina frågor så hjälper vi dig framåt.

Kontakta oss